Lessen uit het verleden voor het heden

cursus

Informatie

Er wordt voor een aantal figuren uit de kerkgeschiedenis aandacht gevraagd. Hun betekenis voor het heden komt in deze cursus naar voren. Dan gaat het om Maarten Luther, Archibald Alexander, Charles Hodge, John Newton, J.C. Ryle, John Duncan, H.F. Kohlbrugge en Herman Bavinck.

Data & Tijden

Een zaterdagmorgen in de periode januari-februari 2025

Interesse?

Voor aanmelding kunt u mailen naar dspdevries@solcon.nl.


De avonden van de cursus zijn omgevlogen. De woorden waardevol en leerzaam geven wel een gedegen samenvatting van de cursus. Waardering voor zijn brede theologische kennis waarmee hij je toerust als christen. Tegelijkertijd leert hij terecht dat het als christen allereerst gaat om de persoonlijke verzoening van zonden, al is (theologische) kennis zeker ook belangrijk.

In een tijd waarin verschillen tussen christenen soms worden uitvergroot ten koste van de eenheid is het verfrissend om het relativeringsvermogen van ds. De Vries te ervaren. Op zijn (soms humoristische) wijze maakt hij helder onderscheid tussen kern- en bijzaken aan de hand van verhalen of persoonlijke ervaringen. Kortom, een beleving die ik niet had willen missen.


Debora Bouman Wijk en Aalburg naar aanleiding van de cursus ‘Hermeneutiek’