Een aantal personen uit de kerkgeschiedenis

seminar

Informatie

In deze cursus wordt een viertal lezingen gegeven over personen uit de kerkgeschiedenis en wel John Bunyan, John Duncan, H.F. Kohlbrugge en ds. H. Hofman.  Aan elke persoon is een avond gewijd

Data & Tijden

De lezingen worden gegeven in de periode mei- juni 2024

Interesse?

Er wordt uiterlijk februari een keuze gemaakt met betrekking tot de locatie. Bij aanmelding kan men als voorkeur Maartensdijk, Montfoort of Nunspeet aangeven. Voor aanmelding en verdere informatie kunt u mailen naar dspdevries@solcon.nl.


De avonden van de cursus zijn omgevlogen. De woorden waardevol en leerzaam geven wel een gedegen samenvatting van de cursus. Waardering voor zijn brede theologische kennis waarmee hij je toerust als christen. Tegelijkertijd leert hij terecht dat het als christen allereerst gaat om de persoonlijke verzoening van zonden, al is (theologische) kennis zeker ook belangrijk.

In een tijd waarin verschillen tussen christenen soms worden uitvergroot ten koste van de eenheid is het verfrissend om het relativeringsvermogen van ds. De Vries te ervaren. Op zijn (soms humoristische) wijze maakt hij helder onderscheid tussen kern- en bijzaken aan de hand van verhalen of persoonlijke ervaringen. Kortom, een beleving die ik niet had willen missen.


Debora Bouman Wijk en Aalburg naar aanleiding van de cursus ‘Hermeneutiek’