Lessen uit de kerkgeschiedenis

cursus

Informatie

In deze cursus wordt de betekenis van Augustinus, Luther, Owen en Newton wordt belicht. Aan elke persoon is een avond gewijd. Van de kerkvader uit de vierde/vifde eeuw gaan we via de reformator uit de zestiende eeuw naar één van de grootste puriteinen uit de zeventiende eeuw en de dichter van het lied ‘Amazing Grace’ in de achttiende eeuw.

Data & Tijden

Data DV woensdagavond 26 april, 10 en 31 mei, 14 juni van 19.45 tot 20.00 uur. Er is een pauze van 20.45 tot 21.00 uur.

Interesse?

De cursus wordt gegeven in gebouw De Rank, Prins Bernhardstraat 17, 8271 LW Nunspeet. Voor aanmelding en verdere informatie kunt u mailen naar dspdevries@solcon.nl.


De avonden van de cursus zijn omgevlogen. De woorden waardevol en leerzaam geven wel een gedegen samenvatting van de cursus. Waardering voor zijn brede theologische kennis waarmee hij je toerust als christen. Tegelijkertijd leert hij terecht dat het als christen allereerst gaat om de persoonlijke verzoening van zonden, al is (theologische) kennis zeker ook belangrijk.

In een tijd waarin verschillen tussen christenen soms worden uitvergroot ten koste van de eenheid is het verfrissend om het relativeringsvermogen van ds. De Vries te ervaren. Op zijn (soms humoristische) wijze maakt hij helder onderscheid tussen kern- en bijzaken aan de hand van verhalen of persoonlijke ervaringen. Kortom, een beleving die ik niet had willen missen.


Debora Bouman Wijk en Aalburg naar aanleiding van de cursus ‘Hermeneutiek’