Actuele thema’s uit de geloofsleer

seminar

Informatie

Er wordt een tweetal lezingen gewijd aan Schriftgezag en hermeneutiek, een lezing over het kruis en de verzoening, en een lezing over de aard van Bijbelse bevinding naar aanleiding van het boek van Archibald Alexander Thoughts on Religious Experience. Dit is ook verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling

Data & Tijden

Data en locatie worden tzt bekend gemaakt

Interesse?

Voor aanmelding kunt u mailen naar dspdevries@solcon.nl..


De avonden van de cursus zijn omgevlogen. De woorden waardevol en leerzaam geven wel een gedegen samenvatting van de cursus. Waardering voor zijn brede theologische kennis waarmee hij je toerust als christen. Tegelijkertijd leert hij terecht dat het als christen allereerst gaat om de persoonlijke verzoening van zonden, al is (theologische) kennis zeker ook belangrijk.

In een tijd waarin verschillen tussen christenen soms worden uitvergroot ten koste van de eenheid is het verfrissend om het relativeringsvermogen van ds. De Vries te ervaren. Op zijn (soms humoristische) wijze maakt hij helder onderscheid tussen kern- en bijzaken aan de hand van verhalen of persoonlijke ervaringen. Kortom, een beleving die ik niet had willen missen.


Debora Bouman Wijk en Aalburg naar aanleiding van de cursus ‘Hermeneutiek’