Actuele thema’s uit de geloofsleer (1)

seminar

Informatie

Er wordt een tweetal lezingen gewijd aan Schriftgezag en hermeneutiek, een lezing over het kruis en de verzoening, en een lezing over de aard van Bijbelse bevinding naar aanleiding van het boek van Archibald Alexander Thoughts on Religious Experience. Dit is ook verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling

Data & Tijden

Vrijdagvond 8 april, 22 april, 13 en 20 mei van 19.45 uur tot 22.00 uur. Pauze van 20.45 tot 21.00 uur.

Interesse?

De cursussen worden gegeven in het Hoornbeeck College, Noordelijk Halfrond 10, 2801 DE Gouda. Voor aanmelding kunt u mailen naar dspdevries@solcon.nl. De kosten zijn €100 Als de kosten van de cursus een bezwaar zijn, kunt u een verzoek indienen voor een reductie.

Tijdens een bergwandeling kun je onder de indruk raken van zowel de fenomenale uitzichten als van de details van een zeldzame bloem op een berghelling. Precies zo ervaar ik de colleges van ds. P. de Vries. Door zijn gedegen en bevlogen onderwijs raak ik gaandeweg steeds meer onder de indruk van de Bijbel als de stem van de levende God en krijg ik overzicht over de belangrijkste thema’s van Bijbelse Theologie, Hermeneutiek en het geheel van de kerkgeschiedenis. Maar onderweg nemen we ook rustig de tijd om een exegetische knoop te ontwarren of verdiepen we ons in de schoonheid van een Hebreeuwse tekst. En bij elk college vertelt ds. De Vries mij - op zijn eigen humoristische wijze - wel iets uit zijn schat aan verhalen en persoonlijke ervaringen. En zo rust hij mij theologisch toe om helder te kunnen getuigen in een christelijke én niet-christelijke omgeving.
Henk Ottema (student)